مدرس اون لايندخول

امتحان اللغة الانجليزية للصف الثاني الاعدادي الترم الاول 2021

08022021
امتحان اللغة الانجليزية للصف الثاني الاعدادي الترم الاول 2021

                                                امتحان الفصل الدراسي الأول يناير2021           


1) Listen and choose the correct answer from a, b, or c or d:   (4 M)
1- Omar was born in---------------------------  
a. 1994   b. 1949 c. 2002 d. 1990
2- A---------------------------  attacked him when he was 22.
a. whale b. shark c. snake d. octopus
3- Omar lost his---------------------------  
a. arm b. head c. fingers d. leg
4- Omar is an important sports ---------------------------.  
a. doctor b. coach c. engineer d. scientist


2) Complete the following dialogue: (5M)
Eman: Did you visit Jerash before?
Nada : Sorry, What is Jerash?
Eman :Jerash is a Roman ---------------------------  in Jordan.
Nada : How ---------------------------  is it?
Eman : It is more than 2,000 ---------------------------  old!
Nada : How can I visit it?
Eman  : You ---------------------------   buy a ticket before you go in.
Nada : Are there any theatres in Jerash?
Eman  : Sure. Jerash has three Roman---------------------------  .




3) Read the following , then answer the questions : (6 M)
     A nature reserve is an area of land in which animals and plants are protected. Nature reserves may be built by the government in some countries, or by private landowners. There are 30 nature reserves in Egypt which cover 12% of Egyptian land. Those nature reserves were built to protect the Egyptian nature. Egypt announced a plan to build 40 nature reserves to help protect the natural resources and the culture and history of those areas. The largest nature reserve in Egypt is Gebel Elba (35,600 square kilometres) in the southeast, on the Red Sea coast.
a) Answer the following questions:
1. What's the passage about?
2. What is a nature reserve?
3. Why do you think Egypt planned to build more nature reserves?




  b) Choose the correct answer from a, b, c or d:
4. Who can build nature reserves around the world? - ------------------------.
 a) Governments                                    b) Private landowners    
 c) Universities                                       d) Both a and b.
5.The largest nature reserve in Egypt is ------------------------ .
 a) on the Nile                                         b) on the Red Sea coast
 c) on the Mediterranean coast       d) on the ocean
6. Nature reserves cover about ------------------------ of Egyptian land.
 a) 10%                            b)20%                        c)25%                                 d) 12%


4)  Choose the correct answer from a, b, c or d : (10 M)
1-A------------------------ is a place where people go when they do something wrong.
   a. clinic                    b. workshop              c. prison                        d. hospital
2- We have a beautiful ------------------------ on the floor in front of the living room.
   a. fridge                   b. curtain                   c. carpet                       d.TV
3- We need a computer engineer to  ------------------------ our computer as it doesn’t work.
   a. repair                   b. sail                         c. spend                        d. stay
4 - To be ------------------------ is to be happy about the good things in your life.
   a. lonely                   b. worried                 c. grateful                     d. greedy
5 - The ------------------------ tells the parts of our body what to do.
  a. heart                     b. stomach                c. eye                             d. brain
6- A ------------------------is someone who works for no money to help people.
  a. voluntary             b. teacher                  c. volunteer                   d. nurse
7-  I usually ------------------------my baby sister when my parents are away.
  a. look after             b. wash up                 c. tidy up                       d. look up
8-She ------------------------ a sports car .
  a. never drive          b. drives never           c. never drives              d. never
9- Thank you very much for your e-mail------------------------was very interesting.
  a. who                      b. which                      c. where                        d. what
10- ------------------------ your friends ready for the exam last week?
  a. Was                     b. Did                            c. DO                             d. Were
5)Complete the sentences with the correct form of the word(s) in brackets: (4 M)
1- Giza -----------------------------  ( know )for its ancient pyramids.
2- He speaks English -----------------------------  (good).
3- Did he -----------------------------  (used) to study hard?
4- While I -----------------------------  (take) a bath, the light went out.
6) Write a paragraph of ninety(90) words on….:  (6 M)
( What you do at the weekend )




إدارة ……………….                                                                                             الصف / الثاني الإعدادي
توجيه اللغة الانجليزية                                                                                     المادة /  اللغة الانجليزية
                                                         امتحان الفصل الدراسي الأول 2021                الزمن / ساعتان




Listening text




  Omar Abdelkader was born in 1994. When he was 22, a shark attacked him and he lost his leg, but this didn't stop him working hard to be successful. Now, he is an important sports coach.






               With my best wishes
       Mr\ Osama Fathy






2nd  prep                         Model Answers       
 1) Listen and choose the correct answer from a, b, or c or d:   (4 M)


1- a                    2- b                       3- d                  4- b
         




2) Complete the following dialogue:                  (5 M)
1- city             2- old                  3- years               4- can                     5- theatres


3) Read the following , then answer the questions :      (6 M)
1- It is about nature reserves in Egypt.
2- It is an area of land in which animals and plants are protected.
3- to help protect the natural resources and the culture and history of those areas.
4. d
5. b
6. d




4)  Choose the correct answer from a, b, c or d : (10 M)
1.  c  
2.  c
3.  a
4.  c
5.  d
6.  c      
7.  a  
8.  c
9.  b    
10. d
5)Complete the sentences with the correct form of the word(s) in brackets: (4 M)
1- is known          2- well               3- use               4- was taking
                                                     


 6) Write a paragraph of ninety (90) words on :  (6 M)                
( What you do at the weekend )
Answers will vary.




With my best wishes
Mr\ Osama Fathy
لا يوجد حالياً أي تعليق
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى